O-Kimdir Mobil Logo
Tarkan biyografisi 2 ay önce eklendi

Tarkan Nereli

Rize

Tarkan Kaç Yaşında

17 Ekim 1972 Salı | 48 Yaşında

Tarkan Burcu Nedir

Terazi Burcu

Tarkan Kaç Kilo

66 kg

Tarkan Boyu

1.69 m

Tarkan Mesleği

Şarkıcı, Besteci, Söz Yazarı

Tarkan Kimdir ?

Tarkan Biyografisi

Tarkan Tevetoğlu 1972 yılında Almanya’da doğdu. Daha çok küçükken müziğe olan ilgisini belli olan Tarkan, lise yılların türk sanat müziğine ilgi duymaya başladı.

İstanbul’a taşındıktan sonra Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde eğitim almaya başladı. Almanya’ya dönmeye hazırlanırken İstanbul Plak şirketinin sahibi Mehmet Söğütoğlu ile tanıştı ve bir albüm anlaşması imzaladı.

Tarkan, 1992’de ilk albümünü yaptı. Bu albüm büyük satış rakamlarına ulaştı.

1995 yılında düzenlenen 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri’nden En İyi Pop Müzik Erkek Sanatçı ödüllerini kazandı. “Hepsi Senin mi?” şarkısı ile En İyi Söz, En İyi Beste ve En İyi Şarkı kategorilerinde ödül aldı. Bu dönemlerde Amerika Birleşik Devletleri’ne yerleşti ve Atlantic Records’un kurucusu Ahmet Ertegün ile tanıştı.

Şarkıcı, 2004 yılında düzenlenen 10. Kral TV Video Müzik Ödülleri’nden En İyi Pop Müzik Erkek Sanatçı ödülünü aldı.

43. Altın Kelebek Ödülleri’nde Ahde Vefâ ile Türk Sanat Müziği’ne katkılarından dolayı En İyi Proje ödül aldı.

Tarkan, 2016’da Pınar Dilek ile evlendi ve bir kızı oldu.

Diskografi
Yine Sensiz (1992)
Aacayipsin (1994)
Ölürüm Sana (1997)
Karma (2001)
Come Closer (2006)
Metamorfoz (2007)
Adımı Kalbine Yaz (2010)
Ahde Vefa (2016)
10 (2017)

Tarkan hakkında verilen bilgilerde yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Benzer Biyografiler

Berk Oktay
Manken Oyuncu
Kıvanç Kasabalı
Model Oyuncu
Gülben Ergen
Oyuncu Şarkıcı Sunucu
Pucca / Selen Pınar Işık
Köşe Yazarı Sosyal Medya Fenomeni Yazar
Öner Erkan
Oyuncu
Talat Bulut
Oyuncu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir