O-Kimdir Mobil Logo
Şebnem Ferah biyografisi 2 ay önce eklendi

Şebnem Ferah Nereli

Yalova

Şebnem Ferah Kaç Yaşında

12 Nisan 1972 Çarşamba | 49 Yaşında

Şebnem Ferah Burcu Nedir

Koç Burcu

Şebnem Ferah Kaç Kilo

57 kg

Şebnem Ferah Boyu

1.55 m

Şebnem Ferah Mesleği

Şarkıcı

Şebnem Ferah Kimdir ?

Şebnem Ferah Biyografisi

Şebnem Ferah, 1972 yılında Yalova’da doğdu. Aslen Üsküp göçmeni olan aile, küçük yaşlarda Ferah’ın müzik yeteneğini keşfetti. İlkokulda mandolin ve solfej dersleri almaya başladı, okul orkestrasında da solistlik yaptı.

Lise yıllarında “Pegasus” adlı grubuyla birlikte şarkı sylerken bir kız grubu kurma hayalini, Volvox ile gerçekleştirmiştir. Üniversite için ODTÜ Ekonomi bölümünü tercih eden şarkıcı, müziğe devam edebilmek için 2. sınıfta okulu bırakmış ve İstanbul Üniversitesine kaydolmuştur.

Dr. Skull’un emeklilik konserinde Özlem Tekin ile birlikte ön grup olarak sahne almışlardır. volvox grubunun dağılmasıyla tek başına yoluna devam eden Ferah, Onno Tunç ve Sezen Aksu ile tanışmasıyla müzik yaşamında büyük bir adım atmıştır.

3 oktavlık ses aralığı ile birçok konser, turne ve projede yer almıştır.

Diskografi
Kadın (1996)
Artık Kısa Cümleler Kuruyorum (1999)
Perdeler (2001)
Kelimeler Yetse (2003)
Can Kırıkları (2005)
10 Mart 2007 İstanbul Konseri (2007)
Benim Adım Orman (2009)
Od (2013)

Turneler
Kadın Albüm Turnesi (1997)
Pepsi Cola Anadolu Turnesi (Kenan Doğulu ile)
Artık Kısa Cümleler Kuruyorum Albüm Turnesi (1999)
Fanta Turnesi (2002) (Teoman ile)
Fanta Turnesi (2003) (Teoman, Mor ve Ötesi ve Çilekeş ile)
Coca-Cola Soundwave Turnesi (2006) (Cem Köksal ve Joe Lynn Turner ile)
KoçFest (2007) (13 Şehir)

KoçFest (2008) (Hayko Cepkin ile 14 Şehir)
Benim Adım Orman Albüm Turnesi (Ocak – Mayıs 2010)
Fanta Gençlik Festivali Turnesi (Haziran – Temmuz 2010)
Türkiye Turnesi (12 Mart-22 Nisan 2011)
Vodafone Free Zone Turnesi (2011) (Hayko Cepkin, TNK, Badem ve Aylin Aslım ile)

Vodafone Free Zone Turnesi (2012)
Vodafone Free Zone Turnesi (2013) (Teoman, Bülent Ortaçgil, TNK ve Can Bonomo ile)
Fanta Gençlik Festivali Turnesi (2013) (Emre Aydın ve Kenan Doğulu ile

Şebnem Ferah hakkında verilen bilgilerde yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Benzer Biyografiler

Mustafa Sandal
Besteci Şarkıcı
Burak Özdemir ( Czn Burak )
Aşçı İş İnsanı İşletmeci Sosyal Medya Fenomeni
Berk Oktay
Manken Oyuncu
Onur Tuna
Oyuncu
Kıvanç Kasabalı
Model Oyuncu
Belçim Bilgin
Oyuncu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir